Xabarlar tezkor Telegram kanalimizda Obuna bo'lish ×

Belgiyalik olimlar pivoning ta’mini bashorat qilish uchun sun’iy intellektni yaratdilar

Belgiyalik olimlar pivoning ta’mini bashorat qilish uchun sun’iy intellektni yaratdilar

Foto: Ferra

Belgiyalik olimlar iste’molchilar ma’lum bir pivoga qanday baho berishini va pivo ishlab chiqaruvchilari uning ta’mini yaxshilash uchun qanday lazzat birikmalarini qo‘shishi mumkinligini oldindan aytib beradigan sun’iy intellekt modellarini ishlab chiqdilar. Tadqiqot Nature Communications jurnalida chop etildi.

Jamoa yuzlab aromatik birikmalarning konsentratsiyasini diqqat bilan o‘lchab, pivoni kimyoviy tahlil qilishni boshladi. 15 kishidan iborat guruh har bir pivoni 50 ta mezon bo‘yicha baholadi. Jamoaga besh yil kerak bo‘ldi, biroq ular kimyoviy konsentratsiyalar va yuzlab turli xil pivolarning ta’mi haqida batafsil hisobotlarga ega bo‘lgach, ular o‘rtasida muloqot qilish uchun sun’iy intellektdan foydalanish mumkinligini tushunishdi. Bitta model inson ko‘magiga muhtoj bo‘lmasdan, asosiy ta’mlar va pivoning yakuniy baholarini bashorat qilishi mumkin.

Bu natijalar, o‘z navbatida, pivo sifatini yaxshilash uchun model tomonidan bashorat qilingan o‘ziga xos lazzatlarni qo‘shish orqali mavjud pivolarning ta’mini yaxshilash uchun ishlatilgan.

Izohlar 0

Izoh qoldirish uchun saytda ro'yxatdan o'ting

Kirish

Ijtimoiy tarmoqlar orqali kiring